Området trekker historiske linjer helt tilbake til jernalderen og vikingetiden, og helt fram til i dag. I 1947 startet en arkeologisk utgraving av området, og omlag 20 år senere startet arbeidet med å gjøre utgravingsområdet til et museum. I 1980-årene ble det avdekket ruiner av to store bygninger som Fehn tegnet et spennende vernebygg over. Det er dette spennende bygget vi skal jobbe med de neste par månedene.
I første fase av oppgaven skal vi ta for oss en kvalitet ved stedet. Oppfattelsen av kvalitet er jo subjektivt, så det finnes utallige tolkninger. Jeg har valgt å ta for meg de forskjellige sammensetningene av stein på området. Museumet er et svært kontrastfylt sted der gamle ruiner forenes med moderne arkitektur. Det interessante er at både ruinene og nybygget består av forskjellige former for stein som byggemateriale, men at br
Storhamarlåven var virkelig et inspirerende sted med sine kontraster og likheter, stemninger og spennende løsninger. Jeg anbefaler absolutt å avlegge stedet et besøk. Vi hadde en nydelig solfylt dag som var vellykket både faglig og sosialt. Det var også gøy med en roadtrip med høy musikk på anlegget og obligatorisk pølse- og bollestopp på Espa.
Resten av uken jobbet vi på tegnesalene med skissering og idéutvikling der studiolærerne våre har hjulpet oss godt i gang. Folk har vært ute og plukket stein, skjært glass, spleiset på betong og lagd støpeformer. Neste uke skal vi jobbe videre med oppgaven vår i photoshop før vi har presentasjon på a1-plansje og med modell neste tirsdag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar